Floor Plan Friday: An energy efficient home

Here’s a floor plan which will “provide optimal energy efficiency whilst at the same time offering a modern lifestyle with a variety of areas retreating or entertaining – all areas naturally linked together by sunlit breezeways.

This plan is a perfect layout for integrating the outside environment with garden beds situated all around the house. I like the good use of space with no waste anywhere. The Master is on the front, with the kids down the back.

Imagine where the sun will be throughout the day. Perfect all year round!

What do you think about this one?

I found the plan here. Don’t forget I have a whole collection of floor plans for you to look through. I have styling services too if you need a hand sorting through your own house build.

♥ KC.

May 18, 2017

RELATED POSTS

6 Comments

  1. Reply

    Judy O'Connor

    May 18, 2017

    Should swap the master with the garage as that room will get very hot in summer.

    • Reply

      Katrina Chambers

      May 19, 2017

      Shouldn’t be too bad, that’s why the ensuite is there to block it. There’s a facade photo on the website and it looks great

  2. Reply

    Chantal Buttini

    May 19, 2017

    Couldn’t think of anything worse…..4 kids walking through a clean hygienic kitchen with dirty soiled clothes! Imagine when it’s stomach bug season!

  3. Reply

    Tracey Tobin

    May 19, 2017

    I love this one! We have a large bush block so it could suit that 🙂

  4. Reply

    Designs AT m

    May 19, 2017

    Another green home designed by Designs AT m for Green Homes Australia
    We love this plan and seen it build quite a few times. Great use of space and the gardens will help cool the house in summer with cross ventilation.
    The master would have morning sun, there are smaller windows to the north to control sun and yes the ensuite would block the hot western summer sun
    We are excited you like it
    Designs AT m

  5. Reply

    Melissa McEwan

    May 19, 2017

    Best one you’ve posted in ages. Wish I’d seen it when we built three years ago.

LEAVE A COMMENT